Θρεπτικές Αξίες του Ψωμιού

  • Γλουτένη (πρωτεΐνη) : η οποία βοηθάει στην ανάπτυξη και συντήρηση του μυϊκού συστήματος.
  • Άμυλο (υδατάνθρακας) : το οποίο παρέχει ενέργεια στον οργανισμό για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις διάφορες δραστηριότητες.
  • Κυτταρίνη (υδατάνθρακας) : η οποία είναι απαραίτητη για την καλή πέψη και καλή λειτουργία του εντέρου.
  • Βιταμίνη Ε : η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, διατηρεί υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθάει στην αναπαραγωγή.
  • Κάλιο : το οποίο βοηθάει στη διατήρηση ομαλού ισοζυγίου του νερού μέσα στα κύτταρα του σώματος, σαν βασικός ενεργοποιητής για έναν αριθμό ενζύμων, στη σταθεροποίηση της εσωτερικής δομής των κυττάρων του σώματος και ακόμη βοηθάει στην αύξηση της διεγερσιμότητας των μυών της καρδιάς και του σκελετού, έτσι ώστε να τους καταστήσει πιο δεκτικούς στις νευρικές ώσεις.
  • Νάτριο : το οποίο βοηθάει στη μεταβίβαση νευρικών ώσεων, στην εκτέλεση των μυϊκών συσπάσεων, στη διατήρηση ομαλού ισοζυγίου νερού μεταξύ των κυττάρων του σώματος και των περιβαλλόντων υγρών (όπως το κάλιο) καθώς επίσης βοηθάει στην ενεργό μεταφορά των θρεπτικών αμινοξέων και της γλυκόζης μέσα στα κύτταρα του σώματος.
  • Βιταμίνες Β : (Β1, Β2, νιασίνη) οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή κατάσταση του νευρικού και πεπτικού συστήματος καθώς και για την καλή κατάσταση του δέρματος.
  • Πηγη: mykitchenstories.com

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

© Αθήνα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΟΥ Ο.Ε Αχαρνές, Αθήνα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε